De juiste afmetingen voor uw foto zijn erg belangrijk, dit is waarom.

De juiste afmetingen voor uw foto zijn erg belangrijk, dit is waarom.

Bij het plaatsen van uw bedrijf zijn niet alleen de tekst en uitleg erg belangrijk maar ook zeker de foto oftewel het eerste wat iemand zal zien als ze uw bedrijfspresentatie bekijken. Daarom willen wij u graag op het volgende wijzen en enkele tips geven.

De hoofdfoto is erg belangrijk aangezien potentiële kopers/huurders of klanten en bezoekers dit als eerste zien. De hoofdfoto wordt op de individuele bedrijfspagina in zijn geheel getoond met een grote van maximaal 850 pixels breed. De hoogte is variabel maar 600 pixels is een mooie hoogte bv. Het is dus belangrijk dat u een goede foto kiest en deze zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Bij deze willen we u graag enkele tips geven over programma’s die op het internet te vinden zijn en waar u foto’s mee kunt bewerken. Zo zijn er programma’s als Photoshop Express, Pixlr Express of Canva die er uitspringen.

In de foto’s zou u bijvoorbeeld in de hoek of in het midden een logo van uw bedrijf kunnen plaatsen of wellicht nog leuker, een mooie collage maken van diverse foto’s, iets wat makkelijk kan in Canva en Pixlr Express. U kunt al maximaal 10 foto’s plaatsen maar de hoofdfoto is en blijft de belangrijkste en daarnaast de eerste foto die een bezoeker ziet.

Facebook en Google+

Een grote en opvallende foto is niet alleen belangrijk voor de website SpanjeBedrijvengids zelf maar ook voor de diverse sociale media netwerken zoals Facebook of Google+ waar de foto’s, indien ze op het juiste grote formaat zijn, perfect vertoond worden. Zijn de foto’s namelijk kleiner dan worden ze als een vierkantje getoond wat natuurlijk minder opvalt. Facebook heeft op de tijdlijn enkele standaard afmetingen van 470 x 246 pixels. Is de foto dus kleiner dan wordt deze slechts getoond in een kleiner en minder opvallend vierkant van 158 x 158 pixels.

Als u dus uw bedrijfspresentatie plaatst denk dan goed na over de foto, deze mag dus rustig 850 x 600 pixels groot zijn maar nooit meer wegen dan 1 MB. Foto’s kunt u eventueel kleiner maken via eerder genoemde programma’s.

Succes!

25/06/2016 / door / in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *