ParadoresReizen Calle Oliva, 984, Orihuela, Spanje
681
Categorieën : Vakantie/Verblijf
Locatie : Valencia
U vind ons in: : Calle Oliva 984
Telefoon : +31 (0)20-894 3135

Er zijn vele manieren om te overnachten als u in Spanje bent, zo zijn er uiteraard campings, appartementen, vakantiewoningen, B&B’s en gewone hotels. Voor diegene die echter wel eens wat anders wil bestaan er ook de Paradores, luxueuze staatshotels die vaak gelegen zijn in historische gebouwen en/of op unieke plaatsen. Laat u verleiden door de pracht en praal van de kloosters, kastelen of paleizen. Dat kan voordeliger dan ooit tevoren dankzij speciale prijsafspraken via ParadoresReizen.

Er wordt veel geschreven en gesproken over de Spaanse staatshotels, genaamd Paradores. Terecht want deze mooie hotels liggen vaak op de geweldigste plaatsen of bevinden zich in geschiedkundige gebouwen. Enkele jaren geleden was een overnachting in een van deze luxueuze 4-sterren hotels alleen weggelegd voor diegene met een dik gevulde portemonnee maar dat is nu verleden tijd. Iedereen kan nu in een Parador verblijven en genieten van de luxe, pracht en praal.

Wat is een Parador

Een Parador is een luxueus staatshotels gelegen op mooie plaatsen en in panden die tot het Spaanse erfgoed behoren zoals kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen. De Paradores werden in het jaar 1910 opgericht door de toenmalige Koning Alfonso XIII om op deze manier iets te doen aan de toeristische infrastructuur en een beter imago te krijgen. Het was echter pas in het jaar 1928 dat de eerste Parador geopend werd in Gredos, provincie Ávila, gelegen tussen Madrid en de Portugese grens, een plaats die speciaal werd gekozen door de Koning. Het is de Parador van Gredos die dit haar 85 jarige jubileum viert met onder andere een tentoonstelling over de geschiedenis van de Paradores.

Na de Parador van Gredos werden de Paradores van Oropesa (Toledo) en Úbeda (Jaén) geopend in 1930 gevolgd door de Paradores van Ciudad Rodrigo (Salamanca) en Mérida (Badajoz) in 1933. Dankzij de Spaanse burgeroorlog en andere politieke problemen werden er gedurende jaren geen nieuwe Paradores bijgebouwd totdat de zestiger jaren begonnen en er een toeristische revolutie plaatsvond in het land. Er werden diverse geschiedkundige gebouwen omgebouwd tot Parador, een proces dat tot op de dag van vandaag nog niet is gestopt.

Verwen uzelf met een luxueuze, avontuurlijke en romantische eigen vervoer rondreis door de mooiste gebieden van Spanje met overnachtingen in de geweldige Paradores. Dankzij FD Travel Group en AutoReisWinkel kan dit ook voor de Spanjeliefhebbers met een wat kleinere portemonnee al een keuze zijn voor de volgende vakantie in Spanje.

 

Voor meer informatie over de kant-en-klare reizen en een overzicht van alle Paradores van Spanje, kunt u naar de websites www.fdtravelgroup.com of www.autoreiswinkel.com  gaan. U kunt ons ook altijd een E-mail sturen via ons contactformulier met uw vraag of om zelf een route samen te stellen. U krijgt bij FD Travel Group en AutoReisWinkel binnen al enkele uren een antwoord van een van onze medewerkers.

FD-travel
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst, waarom bent u niet de eerste?
Plaats een beoordeling
U moet zijn om een beoordeling te plaatsen.